Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tekerj a sereggel idén is!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív felvételek |  2023. április 30. 15:01

Immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a „Tekerj a sereggel” (TAS) elnevezésű kerékpártúrát a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ). A megszokottól eltérően azonban 2023-tól nem a Balaton adja a túra helyszínét, hanem minden évben más-más vármegyében jelölik majd ki a teljesítendő távot.

tekerj_1

Az első rendhagyó túrát május 13-án Somogy vármegyében rendezik meg, amelynek legfőbb célja az emlékezés és a tiszteletadás a Magyar Honvédség 175 éves múltja előtt. A nevezők két táv közül választhatnak: a 21 kilométeres kör a Deseda-tó körül elsősorban a gyerekes családoknak ajánlott, a hosszabb, kihívásokkal telibb 75 kilométeres távot pedig a Zselici dombságban lehet letekerni. A rajt és a cél helyszíne mindkét körnél ugyanaz, a vármegyeszékhelyi Kaposvár Aréna.

Emellett május 7-ig mindenkinek lehetősége van egyfajta plusz vállalásként teljesíteni egy 100 kilométeres távot, egy nap alatt, megszakítás nélkül. Ebben az esetben, a 175-höz hiányzó 75 kilométer teljesítésért május 13-án különdíj jár. Ennek ellenére – ahogyan a kiírás is fogalmaz - „a Tekerj a sereggel kerékpártúra nem verseny, ezért minden résztvevő csak önmagát győzheti le.”

tekerj_2

Nevezni május 5-ig, a [email protected] e-mail címen lehet, az étkezési igényt viszont május 1-ig jelezni kell. A 100+75 kiométeres távhoz nincs szükség külön nevezésre, csupán május 8-ig meg kell küldeni a megadott email címre a teljesítés igazolását.

Fontos kitétel, hogy minden résztvevőnek rendelkeznie kell a KRESZ szerint előírt, kötelező kerékpár felszereléssel. A rajtszámot indulás előtt kapja meg mindenki, amellyel a túra alatt jogosulttá válnak frissítőre, kerékpárszervizre és egészségügyi biztosításra.

A nevezési lapot tartalmazó dokumentumért, a részletes útvonalért és további információkért látogassa meg a HOSOSZ oldalát!

tekerj_3
Címkéksport