Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljes gőzzel készülnek a Crevalra

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta szds. |  2010. március 18. 6:01

Az idei évben kerül sor a nemzetközi Creval ellenőrzésre az 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A nemzetközi kontrollra történő felkészülés folyamatos a zászlóaljaknál. Március 17-én megtörtént az okmányok ellenőrzése mind a két zászlóalj harccsoport esetében. Az okmányok megléte mellett azok tartalmát és szakmaiságát is ellenőrizte az arra kijelölt állomány.

A felkészülés részeként az 1. zászlóalj már hetek óta a hajdúhadházi gyakorlótéren tartózkodik, ahol blokkosított kiképzést hajtott végre annak érdekében, hogy az állomány tökéletes felkészültséggel vegyen részt a NATO Creval ellenőrzésen. Az őszi megmérettetés előtt azonban számos lehetőség lesz a további felkészülésre, többek között az alegységek áprilisban raj és szakasz éles lőgyakorlatokat hajtanak végre Táborfalván.

Tavasszal a hódmezővásárhelyi 5/62. Lövészzászlóalj, ősszel pedig a debreceni 5/1. Lövészzászlóalj hajtja végre feladatait a várpalotai gyakorlótéren.

A kitelepülés során egy előre nem ismert feladatot kell majd megoldania a zászlóalj harccsoportoknak. Az ellenőrzés folyamán a bizottság arról győződik meg, hogy a szövetségnek felajánlott erő képes-e ellátni a feladatait hazai és nemzetközi területen egyaránt.