Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terepfutás és siklóernyőzés

Szöveg: Veszprémi Honvéd SE - Kálmánfi Gábor |  2011. március 2. 8:07

Nem vitás: a dermesztő hideg ellenére a sport jegyében telt a múlt hétvége Veszprémben és környékén. A Veszprémi Honvéd SE – a február 25-én megrendezett MH Amatőr Síbajnokság után – február 26-án sikeresen bonyolította le a Honvéd Cross Terepfutó versenyt, egy nappal később pedig a siklóernyősök mérhették össze tudásukat.

1595914844
A Honvéd Sporttelepen (Schönherz-pálya) civilek és katonák egyaránt melegítettek a terepfutó versenyre, merthogy a megmérettetésre nem csak katonák nevezhettek. Más meglepetés is várta azonban a futókat: a sporttelepen az ősszel kialakítottak egy új, 1750 méter hosszú erdei futópályát, amelynek egyben ez volt az avatóversenye is. A viadalon összesen negyvenen álltak rajthoz és ki-ki felkészültsége szerint három különböző távot teljesíthetett (1750 méter, 3500 méter és 7000 méter). A versenyzők a tájfutásban használt elektronikus chip rendszer segítségével igazolták, hogy a pálya teljes hosszát teljesítették. A verseny hangulatát emelte a Veszprémi Nagycsaládos Egyesület és a több mint száz fős nézősereg közreműködése, akik nem csak a verseny végén tapsolták meg a 12 kategóriában dobogóra álló futókat.

Az időjárás másnap már nem volt ilyen kegyes a siklóernyősökhöz, hiszen a Bér-hegy környékén a köd volt az úr. Ez azonban nem rettentette el azt a néhány fanatikus siklóernyőst, aki mégis el tudott startolni a gyenge délies szélben. A versenyen az volt a cél, hogy egy nagyobb fehér lepedő közepén található három centiméter átmérőjű kis ponthoz ki tud a lehető legközelebb leszállni. Ez végül Nagy Péternek sikerült a legjobban, míg a második helyen ifj. Vass Tibor, a harmadikon pedig Navratil Ferenc végzett.
A sportegyesület egyébként már hetedik alkalommal rendezte meg ezt a versenyt, Nagy László, a 2000-ben tragikus helikopter-balesetben elhunyt pilóta emlékére. Az életét alig 25 évesen elveszítő fiatalember lelkes vitorlázó és sárkányrepülő volt. Halála után kollégái és repülőtársai összefogtak és az évről-évre megrendezett verseny keretében ápolják emlékét.

Fotó: Nagy Péter őrnagy