Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Területvédelemre készen

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: Paulovics Bence főhadnagy |  2023. június 18. 7:47

Végéhez közeledik az Egységes Alapkiképzés Program (EAP) keretében, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóaljnál jelentkezettek felkészítése Fejér vármegyében.

EAP_MH6TVE (1)

A májusban jelentkezettek felkészítése összefüggő nyolchetes elméleti és gyakorlati képzés keretében valósul meg. Az állomány ez idő alatt elsajátítja a fegyveres harc és az ahhoz kapcsolódó alapfeladatait, így a terepen való tájékozódás, harctéri egészségügyi ellátás végrehajtásához szükséges katonai ismereteket, valamint megtanulja a biztonságos fegyverhasználatot, a pontos célzást és lövést.

A kiképzéshez tartozó alaplőgyakorlatot a 17. Területvédelmi Zászlóalj katonái a simontornyai lőtéren hajtották végre. A munka- és tűzvédelmi oktatást követően gyakorlatban is bizonyíthatták elméleti tudásukat.

EAP_MH6TVE (2)

Az alapkiképzés záróvizsgával, majd ünnepélyes katonai eskütétellel zárul, ezt követően kezdik meg a honvédek a tényleges katonai szolgálatukat az ország különböző alakulatainál, többek között az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrednél is. A májusban bevonult állomány nyilvános ünnepélyes katonai eskütételét június 22-én rendezik meg Szentes városában.

EAP_MH6TVE (3)