Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Testvére váltja a parancsnokot Afganisztánban

Szöveg: Dánielné Vígh Krisztina |  2008. szeptember 18. 13:08

Az Afganisztánban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportnál (MH PRT) átadás-átvételi ünnepség volt szeptember 16-án. Az MH PRT 4. parancsnoka Sándor Tamás alezredes adta át a staféta botot testvérének, Sándor Zsolt ezredesnek.

A megrendezésre került ünnepségen jelen volt az RC-North parancsnoka, a helyi vezetők valamint képviselőik.
Sándor

1595880043
Tamás alezredest az RC-North parancsnoka az ünnepség keretein belül – NATO ISAF békefenntartó műveletekben való részvétel elismeréseként – NATO Medállal tüntette ki. Ezt a kitüntetést minden Afganisztánban szolgáló katona megkapta most – mint ahogy az előző missziókban szolgáltak is.

Baghlan tartomány kormányzója hálás a MH PRT állományának a tartományban folytatott kemény munkánkért és köszönetet mondott igyekezetünkért, hogy a biztonságra és békére valamint a különböző fejlesztésekre ekkora figyelmet fordítunk.
A tartomány jó úton halad afelé, hogy az itt élő családok életszínvonala javuljon, emelkedjen.

Ez még nagyon hosszú idő, de ennek az időnek is el kell jönnie, hiszen az itt élő sok gyermek ennél sokkal jobbat érdemel.

Végezetül a megjelent vendégek a hat hónap munkájának elismeréseként megajándékozták a távozó parancsnokot a képen látható kaftánnal, ami a megbecsülés jelképe. Ezt az ajándékot az RC North és a MH PRT -5 váltásának parancsnoka is megkapta.

1595880044