Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több áldozata volt a texasi ámokfutónak!

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. november 13. 10:24

Vádat emeltek 13 rendbeli előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés miatt a texasi ámokfutó ellen. Nidal Malik Hasan egyik áldozata gyermeket várt, így elképzelhető, hogy tizennégy gyilkosságot varrnak a nyakába.

A szárazföldi hadsereg Bűnügyi Nyomozó Parancsnoksága (CIC) – amely a haderőnem alakulatainál elkövetett bűncselekmények kivizsgálásával foglalkozó szövetségi igazságügyi szerv – további vádpontokat is megfogalmazhat a vérfürdőt rendező Nidal Malik Hasan katonaorvos ellen.

A hadsereg őrnagyi rangú pszichiátere múlt csütörtökön rántott fegyvert a Fort Hood-i támaszponton és lelőtt 12 katonát, egy civilt, 29 személyt megsebesített.

A CIC szóvivője közölte: lehet, hogy egy tizennegyedik gyilkosságért, egy meg nem született gyerek megöléséért is vádat emelnek, az egyik lelőtt katonanő ugyanis terhes volt.

Hasant – aki állítólag több mint száz lőszert lőtt ki két pisztolyból, mielőtt egy rendőrnő négyszer meglőtte – a hadsereg San Antonio-i kórházában kezelik. A nyomozók kísérletet tettek kihallgatására, amit a 39 éves muzulmán férfi először azzal utasított vissza, hogy csak ügyvédje jelenlétében nyilatkozik. A vádakat a kórházban ismertették vele.

A vérengzés után az ellenzéki sajtó élesen támadta és támadja a Fehér Házat, mondván, hogy nem hajlandó kimondani: egy muzulmán terrorista hajtott végre támadást.

Hasanra halálbüntetés vár a 13 gyilkosságért.

Barack Obama elnök vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy a kormányzati szervek megfelelő módon tájékoztatták-e egymást a Hasanról korábban gyűjtött információkról és helyesen jártak-e el azok ismeretében.

1595893514
 

Címkékvizsga