Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint egy évtized közös munkája

Német-magyar hadisírgondozó program Nagykanizsán

Szöveg: MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. július 23. 8:48

A Német Szövetségi Haderő hét katonája és nyolc magyar katona közösen vesznek részt a nagykanizsai német-magyar katonatemető gondozásában július 18-29. között, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség kezdeményezésére.

hadisir2
hadisir3

A német és magyar fél között több mint egy évtizedre tekint vissza az együttműködés: Nagykanizsán utoljára 2011-ben gondoztak katonasírokat, de az évek alatt az ország több pontján, tavaly például Budaörsön, idén pedig Veszprémben is elláttak hadisírgondozó szakfeladatokat. A Magyar Honvédség részéről az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Zala megyei hadisírgondozó szaktisztje, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóaljának hét tartalékos katonája vesznek részt a programban.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere július 19-én, kedden hivatalában fogadta a hadisírgondozó katonákat, Kovács Imrét, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magyarországi megbízottját, valamint a résztvevő szervezetek képviselőit. A program július 28-án, 14 órakor koszorúzással egybekötött ünnepséggel zárul.

hadisir4
hadisr1