Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint száz halott

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. december 9. 8:26

Helyi médiajelentések és szemtanúk szerint 127 ember halt meg, több mint 450-en pedig megsebesültek öt robbantásos merényletben kedd reggel az iraki fővárosban. Előzőleg a belügyminisztérium még azt közölte, hogy a robbantássorozatnak összesen 101 halottja és 182 sebesültje van. Később az al-Arabíja hírtelevízió számolt be a sebesültek számáról.

A nagy erejű robbanások Bagdad központjában történtek sűrű egymásutánban, és hatalmas füstfelhők szálltak fel a helyszínekről – jelentette egy újságíró a közelből.

A legfrissebb jelentések szerint három robbanás a belügy- és a munkaügyi minisztérium, egy művészeti akadémia és egy bíróság épülete közelében történt. A negyedik merényletet a Bagdad déli részén fekvő Dúrában követték el: egy öngyilkos merénylő rendőr járőrre támadt. A műszaki főiskola előtt végrehajtott robbantásban 15 ember – három rendőr és 12 diák – meghalt, 23 diák megsebesült – közölte egy rendőrségi illetékes. Előzőleg szemtanúk és rendőrök azt mondták, hogy az al-Kahíra negyedben lévő al-Dzsurdzsa piacon robbantak fel gépkocsikba rejtett pokolgépek.

A keddi merényletek elkövetési módja az al-Kaida terrorhálózatra utal, s az augusztusi és októberi véres merényletekre emlékeztet, amelyekben több mint 250 ember halt meg, és több mint ezren megsebesültek az iraki fővárosban.