Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több száz vendéget várnak a pápai nyílt napokra

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. október 11. 13:57

Október 11. és 13. között három napos nyílt napot rendeznek az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A rendezvényre a katonák meghívták a város és környékén lévő óvodákat, iskolákat, illetve egyéb civil szervezeteket és intézményeket. A meghívókra történt visszajelzések alapján a szervezők szerda estig több mint ezer látogatóra számítanak.

Hétfő reggel nyolc óra előtt már megérkezett az első turnusba beosztott három autóbusz, amelyekkel iskolás és óvodás csoportokat vittek ki a repülőtérre. A gyerekeket és a kísérőiket Pelsőci Miklós főhadnagy kommunikációs tiszt köszöntötte, ő mondta el nekik a látogatás programját. A csoportokat három bemutatóhelyre osztották be. A legizgalmasabbnak a C-17 repülőgép bemutatkozása bizonyult, de a vendégek megismerhették a tűzszerészek és a toborzók munkáját, valamint a repülőtér kiszolgálásában használt munkagépeket is.

A kommunikációs tiszt a megjelent sajtó képviselőinek elmondta:

a hagyományokat kívánják folytatni ezzel a rendezvénnyel. „Elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy Pápa város és környéke ismerje meg az itt dolgozó katonák munkáját, de emellett a fiatalok figyelmét is rá kívánjuk irányítani a katonai hivatásra. Ezért elsősorban az oktatási intézményeket szólítottuk meg, de jönnek volt katonák, veterán repülőgép-vezetők Taszárról, Veszprémből és Budapestről is", mondta Pelsőci Miklós. A továbbiakban hangsúlyozta: a három nap alatt a jelentkező szervezeteket tizenkét turnusba osztották be, mert el akarják kerülni azt, hogy egyszerre nagy tömeg legyen a repülőtéren, akkor ugyanis nem lehet magukból megmutatni azt, amit szeretnének.

A főhadnagy elmondta még: a harmadik napon a bemutatónak lesz egy VIP része is, illetve civil szervezetek vezetői ismerkedhetnek meg a bázisrepülőtér életével. „Szívesen vettük a civil szervezetek jelentkezését, mert így kerülhetünk közelebb a városhoz és lehetünk állandóan ott a közvélemény előtt", fogalmazott.
A hétfői nap látványosságát – a gyerekek nagy örömére – fokozta, hogy a kettes számú repülőgép felszállt egy szállítási feladatra.

 

Fotó: a szerző felvételei