Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többnemzeti járőrverseny Békéscsabán

Szöveg: Dinya Magdolna tartalékos őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 9. 9:21

Békéscsabán rendezte meg a „Sárgarigók Vonulása” elnevezésű járőrversenyt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalja október 1-3. között

20211007-SRV (3)

2019-ben hagyományteremtő céllal szervezték meg először a versenyt, ami 2020-ban, a koronavírus okozta járványhelyzet miatt elmaradt. Idén az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 9 zászlóalja, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi ezred 3 zászlóalja mellett a Magyar Tartalékosok Szövetsége csapata és a krakkói 11. Területvédelmi Dandár 111. Könnyű Lövész Zászlóalj katonái is részt vettek a megmérettetésben.

A beérkezés és a kulturális profra, után - a második napon - kezdődött a verseny. A békéscsabai repülőtéren, valamint a pósteleki erdőségben, nyolc állomáson kellett végighaladniuk a versenyzőknek és minél rövidebb idő alatt teljesíteni az előttük álló akadályokat, feladatokat. A járőrversenyen tereptani ismeretekből, harctéri elsősegélynyújtásból, gyakorló kézigránátdobásból, harcászatból és területvédelmi ismeretekből, fegyverismeretből, akadálypálya és lövészeti feladatokból adtak számot felkészültségükről a résztvevő katonák. A megmérettetést egy 6 kilométeres erőltetett menet zárta.

20211007-SRV (1)

A járőrverseny győztese a lengyel csapat lett. Második helyen a 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj csapata végzett, a dobogó harmadik helyét pedig az 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj csapata érdemelte ki. Különdíjat nyert fegyverismeretből a 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj, 6 kilométeres menet kategóriában a 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj, az akadálypályán nyújtott teljesítményéért a101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj csapata.

Kapcsolódó cikkek