Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzók a Kertvárosban

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 4. 7:11

A főváros XVI. Kerületi önkormányzata szeptember utolsó napjaiban szervezte meg a „Kertvárosi Vigasságok” rendezvényt, melyre ez évben is meghívást kapott az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság, 1. Toborzó- és Érdek-védelmi Központja.

A nagyszabású eseményt – köszönhetően a színvonalas programoknak valamint a kellemes őszi időjárásnak – több ezres tömeg kereste fel. Ennek megfelelően, a délelőtti óráktól a késő délutánig, a toborzók által telepített mobil toborzó sátorban sem volt megállás.

A két szakember folyamatosan tájékoztatta az érdeklődőket a Magyar Honvédségnél vállalható továbbtanulással, valamint a szerződéses katonai szolgálattal kapcsolatos lehetőségekről. A legfiatalabbak közül sokan a hatástalanított fegyverekkel ismerkedtek, újságokat, prospektusokat nézegettek, míg az idősebbek, a nyugdíjas katonák élményeikről meséltek. A nap hamar eltelt, melynek végén a toborzók méltán bízhatnak abban, hogy napok, esetleg hetek múlva egyre több ismerős kertvárosi fiatal tűnik fel az Alkotás utcai toborzóirodában.

1595908218
 

Szöveg: Érsok Béla őrnagy

Fotó: Horváth Tamás százados