Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Toborzunk és védünk”

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 19. 14:56

Toboroznak és képeztetnek, szociális gondoskodást nyújtanak, és érdekeket védenek: a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Parancsokságai évente több tízezer embert „szólítanak meg”, és intézik ügyeiket.

Sokan talán még a hadseregben is azt hiszik, hogy az általános hadkötelezettség szüneteltetése (2004) óta a Magyar Honvédség hadkiegészítési rendszerének feladatai kimerülnek a szerződéses katonák toborzásával, illetve a nyugállományú katonákkal való foglalkozással. Feladatrendszerük, mindennapi tevékenységük azonban ennél sokkal szélesebb körű, tudtuk meg a Huszár Péter alezredessel, a Nyugat-Magyarországi, és Horváth Attila alezredessel, a Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság megbízott parancsnokaival folytatott beszélgetésünkből. Megnevezéséből fakadóan az előbbi parancsnokság a Dunától nyugatra eső megyékben, míg a másik a keleti országrészben, plusz Pest-megyében és Budapesten látja el szolgálatát.

Ha kíváncsi arra, pontosan miből is áll ez a szolgálat, olvassa el a teljes cikket a Magyar Honvéd Magazin október 22-én megjelenő számában!