Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Történelmi látogatást tett Hong Kongban a USS George Washington

Szöveg: Háború Művészete |  2009. november 5. 12:24

A nukleáris meghajtású USS George Washington (CVN 73) október végén történelmi jelentőségű látogatást tett Hong Kong-ban, hiszen 17 éves szolgálata során ez volt az első látogatása az említett területen.

A hajón szolgálatot teljesítő több mint 5000 tengerész és a CVW-5 hajófedélzeti repülőezred mellett a repülőgép-hordozó kísérőhajói is csatlakoztak a jeles eseményhez, úgy mint az irányított rakétás cirkáló USS Cowpens (CG 63), a USS O’Kane (DDG 77) romboló és a USS Crommelin (FFG 37) fregatt.

A Hong Kong-i látogatás kapcsán tett nyilatkozatokban kiemelték, hogy különleges jelentősége van a USS George Washington érkezésének, hiszen ezáltal tovább erősödhet az amerikai haditengerészet előretolt csapásmérő erejének Kínával való kapcsolata is, biztosítva ezzel a térség hatékonyabb felügyeletét. A látogatás során a hajón szolgálatot teljesítő tengerészek részt vettek számos jótékonysági programban, találkozhattak helyi magas rangú tisztségviselőkkel és megtekintették Hong Kong nevezetességeit is.

1595893212