Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképző helikopter az „Éjszakai vadász” alapjain

Szöveg: JETfly |  2009. november 5. 14:13

A moszkvai M.L.Milja nevét viselő helikopterüzem egy új kiképző-harci helikopter létrehozásán dolgozik a Mi-28N „Éjszakai vadász” alapjain, nyilatkozta a cég vezérigazgatója, Mihail Korotkevics. A helikopter fejlesztését a „Roszvertol” konzorcium finanszírozza, amely nem vár arra, hogy az orosz védelmi minisztérium is támogassa az új helikopter létrejöttét.

Az új, Mi-28UB típusjelű helikoptert a Mi-28N harci helikopter modernizációs munkálatainak keretében fejlesztik. Mindezek mellett az „Oroszország helikopterei" konzorcium tagjaként, a „Roszvertol" úgy tervezi, hogy 2015-re megduplázza az „Éjszakai vadász" gyártását.

A hírt a konzorcium vezérigazgatója Borisz Szluszar jelentette be, aki elmondta, hogy napjainkban 8-10 helikoptert gyártanak évente, amit a „Roszvertol" 20 darabra kíván növelni.

A kétüléses, Mi-28N típusú csapásmérő helikopter egyaránt alkalmas különböző szárazföldi, légi és vízfelszíni célok megsemmisítésére. A helikopter különösen alkalmas az ellenség élőereje, valamint páncélozott technikai eszközei ellen.

Címkékhelikopter