Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább „gördülnek a dobozok"

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 20. 16:59

Javában zajlik a kaposvári logisztikus katonák tábori kihelyezési hetén belül a Rolling Boxes 2022 (Gördülő Dobozok, ROBO-22) elnevezésű kiképzés Táborfalván.

DSCN8023

Október 18-án megérkeztek a bázisra az MH Közepes Szállító Század CREVAL-ellenőrzésére kijelölt bizottságának tagjai. Az ellenőrök tájékozódtak a ROBO-22 kiképzés végrehajtó állományáról, annak harc- és reagálóképességéről, vezetési rendjéről és a műveletekben történő esetleges részvételéről. Megvizsgálták, hogy az állomány mennyire készült fel a feladatra az elmúlt időszakban, illetve milyen okmányokkal rendelkeznek. A katonák folytatták a konvojmozgások gyakorlását és felderítették a vasúti rakodóterületet is.

Október 19-én kihirdették a század harcparancsát, és mind az Alpha -, mind a Bravo szakasz megkezdte tevékenységét a gyakorlótéren. Ezen a napon három vezénylőzászlósi látogatásra is sor került: Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának képviseletében Sári Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa, Pálinkás Gyula főtörzszászlós, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság megbízott vezénylőzászlósa és Tóth Zoltán, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred megbízott vezénylőzászlósa érkezett Táborfalvára.

DSCN8015

Először a század vezetési pontján Való József századostól tájékozódtak a kiképzés aktuális helyzetéről és a kihelyezett állomány feladatairól, majd bejárták a táborfalvai bázis területét, ahol megtekintették az ideiglenes munkahelyeket, az elhelyezési körülményeket, illetve az étkezési és pihenési lehetőségeket.

A gyakorlótéren megnézték az Alpha és a Bravo szakasz gyakorlatának egyes mozzanatait, majd elbeszélgettek a katonákkal. Leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy ők hogyan élik meg ezt a kiképzést, a rájuk hárult feladatokat, és minden olyan történést, ami nem a megszokott szolgálati környezetükben zajlik.

A Rolling Boxes 2022 gyakorlat jelenleg is tart; a logisztikus katonák kitartóan készülnek az október 25-ei záró harcfeladatra.

Kapcsolódó cikkek
kaposvar2

„Gördülő dobozok”

2022. október 19. 9:21