Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra is gyártásban maradhat az F-15 Eagle

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. június 26. 20:32

A Boeing katonai részlegének vezetője jelentette be június 21-én, kedden, hogy a cégnek továbbra is megvan az esélye, hogy az F-15 Eagle típust akár még tíz év múlva is gyárthassa. Amennyiben összejönnek a Szaúd-Arábiával és Dél-Koreával tervezett üzletek, akkor azok hosszú távú feladatot adhatnak a Boeing számára.

Összesen 144 gépről van szó, melyből 84-et a szaúdiak, 60-at pedig a koreaiak kapnának. Bár a gép alapvetően nem a legújabb konstrukció, mégis egy hatalmas előnye, hogy a két lehetséges vásárló már ismeri a típust, annak üzemeltetését és költségeit, ugyanis a régebbi változatok mindkét légierőben üzemelnek ma is.

Dél-Koreában a Boeing mellett a Lockheed is harcol a megrendelésért, Szaúd-Arábiában azonban jó eséllyel ők lesznek a befutók, az arabok már ki is fejezték érdeklődésüket a Silent Eagle iránt.

A cég számára jelenleg az Eagle mellett a Super Hornetek jelentik a bent maradást a katonai repülőgépek piacán, ezekkel azonban még továbbra is jó esélyeik vannak. A vezetők ugyan már nem várnak több megrendelést az Egyesült Államok légierejétől az F-15 típusra (mivel a jövő gépe az F-35 lesz), némi esély még lehet arra, hogy a Nemzeti Gárda lecseréli régi Eagle-jeit az újabbakra.

Címkéklégierő