Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tudatos hazaszeretet

Újabb iskolákkal bővült a Honvéd Kadét Program

Szöveg: Pálinkás Blanka őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2023. május 24. 9:44

A törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és a kunszentmártoni Karcagi SZC Kunszentmártoni Technikum és Szakképző Iskola is csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.

letöltés

Az MH 3. Területvédelmi Ezred immár tizenöt partneriskolával áll együttműködésben, és segíti a kadétok honvédelmi nevelését a Honvéd Kadét Program keretein belül. Az újonnan csatlakozott két oktatási intézmény az ezred alárendeltségéhez tartozó Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj közreműködésével vesz részt a programban, a zászlóalj eddigi négy partneriskolája mellett.

Ünnepi beszédében Polyák-Tóth Klára, a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium igazgatója, illetve Pintér Edit, a kunszentmártoni Karcagi SZC Kunszentmártoni Technikum és Szakképző Iskola intézményvezetője is hangsúlyozta, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak alkalma nyílik egy eddig ismeretlen területen bővíteni a tudásukat. Jövőképüket a tudatos hazaszeretet felé fordítva, megismerhetik a honvédelem szerteágazó lehetőségeit. Az együttműködés értéket teremthet, közösséget formálhat diákjaik számára, illetve támogathatja őket a haza iránti odaadásuk formálódásában.

letöltés[1]

Az ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírásának alkalmából, Kovács Imre ezredes, az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka kiemelte, hogy a hazafias gondolkodásmód és a hazájukért való tenni akarás elengedhetetlen jellemvonásai azoknak a fiataloknak, akik kadétok szeretnének lenni. Számukra a Honvéd Kadét Program egy lehetőség, ami olyan értékeket ad át a képzésben résztvevő diákok részére, mint a bajtársiasság, a hazafiasság, a felelősségteljes szemléletmód, a közösség érdekeit szolgáló erények elsajátítása.

Az ezredes beszéde végén eredményes közös együttműködést kívánt minden félnek, illetve hozzátette: bízik abban, hogy a diákok számára pozitív és maradandó élménnyé válnak középiskolás éveik, és büszkén mondják majd el magukról, hogy felelősségteljes, a haza értékei iránt elhivatott állampolgárokká váltak a Honvéd Kadét Program keretén belül.