Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzcsoportban vizsgáztak

Szöveg: Szabóné Varga Erika százados | Fotó: a szerző felvételei |  2024. február 20. 11:44

Befejeződött a négyhetes Kisalegység Vezetői Tanfolyam Nagykanizsán, az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred 48. Területvédelmi Zászlóalj bázislaktanyájában.

Tűzcsoportban vizsgáztak -fotó (2)_nyitó

Az MH Altiszti Akadémia szakmai felügyelete alatt álló képzés célja, hogy felkészítse az állományt a kisalegység, például a tűzcsoport önálló vezetésére. Az elméleti vizsgát követően a gyakorlati megmérettetésen a négy főből álló tűzcsoportoknak támadás, védelem, fegyverismeret és sebesültellátási feladatokban kellett helyt állniuk. A vizsgáztatók figyelemmel kísérték, hogy mennyire mozog együtt a tűzcsoport, tagjai hogyan segítik az esetleg lemaradt vagy bizonytalan társukat. Emellett a megtanult kézjeleket, a terepen való mozgást, a térkép és tájoló használatát mennyire sikerült elsajátítaniuk.

A tanfolyam az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság szervezésében január elején kezdődött huszonkét aktív és huszonegy tartalékos katona részvételével, akik a hét területvédelmi ezred, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár állományából érkeztek.

A képzés tovább folytatódik Nagykanizsán a Krízis Altiszti Alap Felkészítéssel, valamint az arra épülő kiképző rajparancsnoki állomány részére a Kiképző Altiszti Szakmai Felkészítéssel.