Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új perspektívák a visegrádi csoporton belüli együttműködésre

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Leszek Chemperek CO/MON |  2021. június 20. 22:19

„A visegrádi csoport a közép-európai országok partnerségének szimbóluma” - fogalmazott Mariusz Błaszczak, Lengyelország nemzetvédelmi minisztere a V4 csoport minisztereinek találkozóján június 20-án, vasárnap, a lengyelországi Gdynia-ban.

V4 (1)

„Nagyon örülök, hogy vendégül láthatom barátaimat, a visegrádi csoport országainak védelmi minisztereit, mert ebben a formában építjük országaink és egész Európa biztonsági rendszerét” - mondta Mariusz Błaszczak, Lengyelország nemzetvédelmi minisztere a visegrádi csoport országainak ülésén.

Június 20-án, vasárnap kezdődött a Visegrádi Négyek védelmi minisztereinek kétnapos fóruma a lengyelországi Gdynia-ban. A találkozón Magyarországot Benkő Tibor honvédelmi miniszter képviseli. A fórumon megbeszélik a közösen végrehajtott védelmi projektek előrehaladását – többek között - az Európai Unió visegrádi harccsoportjának előkészületeit a 2023-as ügyeletre.

v4

„Együttműködünk katonáink közös gyakorlatain, megalkotjuk csapataink átjárhatóságának elveit, valamint tapasztalatot és információt cserélünk. Beszélünk a megerősített együttműködésről és a közös vállalkozásokról is” - mondta Błaszczak miniszter a fórum megnyitóján.

A fórum második napján, a plenáris ülés végén a visegrádi csoport országainak miniszterei szándéknyilatkozatot írnak alá a stratégiai kommunikáció területén folytatott együttműködésről.

Forrás: www.gov.pl
Kapcsolódó cikkek