Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb adományok a lányiskolának

Szöveg: Palotás Levente |  2010. február 22. 14:55

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) katonái Pol-e-Khomri egyik lányiskolájába látogattak el, hogy adományokkal támogassák az intézmény működését. A város egyik legnevesebb középiskolájában több száz fiatal lány tanul, sajnos hasonlóan nehéz körülmények között, mint az országban szinte mindenütt.

A lánygimnázium elismertsége onnan ered, hogy a város diákjai közül innen jutnak be a legtöbben az afgán felsőoktatásba.

Az MH PRT már korábban is támogatta az iskolát mosdók, illetve az épületet körülvevő fal építésével. A magyar kontingens most 60 darab padot adományozott az oktatási intézménynek, továbbá szótárakat, táskákat, valamint tanszereket ajándékozott az iskola tanulóinak.

Emellett az oktatásba is

besegítettek

" egy kicsit a magyar katonák olyan ismeretterjesztő filmek levetítésével, amelyek Magyarországot, a Magyar Honvédséget és az MH PRT tevékenységét mutatták be az érdeklődő hallgatóságnak.

Az iskola vezetői, tanárai, valamint a diákok is nagy örömmel fogadták a magyarokat, a filmek megtekintése utáni kérdezz-felelek játékban pedig minden tanuló aktívan részt vett és válaszaik alapján szinte mindent megjegyeztek, amit a filmekben láttak.

Az MH PRT iskolák építésével, felújításával, az épületek berendezésével és a tanítást elősegítő iskolaszerek, felszerelések adományozásával a jövőben is nagy hangsúlyt kíván fektetni az oktatás támogatására.

 

CímkékNATOPRT