Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb iskola a Honvéd Kadét Programban

Szöveg: Csák Tímea hadnagy | Fotó: Pintyi Zoltán tartalékos főtörzsőrmester |  2024. október 9. 17:27

Az emelt szintű honvédelmi nevelést szorgalmazza a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium vezetősége. Többek között ezért is csatlakoztak az innovatív, diákközpontú Honvéd Kadét Programhoz, amely kiemelt figyelmet fordít a haza védelmének fontosságára, valamint kiteljesedő személyiségfejlődést kínál a fiataloknak.

2024.10.07_Békéscsaba_kadétiskolai aláírás_Pintyi_3

Szakmai támogatásban, oktatói továbbképzésekben és mentori támogatásban részesülnek azok az oktatási intézmények, amelyek vállalják, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Magyar Honvédség kijelölt szervezetével, illetve a Honvédelmi Sportszövetséggel.

A helyi önkormányzat által is támogatott program számos előnyt és lehetőséget kínál a fiataloknak, legyen szó hazafias nevelésről, történelmi ismeretekről, karrierlehetőségekről, ösztöndíjrendszerről, vagy olyan tudás- és ismeretanyag átadásáról, amelyet a fiatalok további életük során is kamatoztatni tudnak. S ami talán igazán vonzóvá teheti a programot a tanulók számára, az a közösségi élmény, amely alapként szolgálhat egy későbbi életpályához a Magyar Honvédségnél.

2024.10.07_Békéscsaba_kadétiskolai aláírás_Pintyi_1

A Honvéd Kadét Programhoz történő csatlakozást rögzítő együttműködési megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá Huszár Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred parancsnoka és Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója. A csatlakozást igazoló tanúsítványt és emléktáblát Kis Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztályának vezetője adta át az intézmény igazgatójának.