Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb kamionokat gyújtottak fel

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 20. 20:36

Felgyújtottak két, az afganisztáni NATO-erőknek üzemanyagot szállító tartálykocsit kedden Pakisztánban – közölte a rendőrség. Két motoros fegyveres megállította a teherautók vezetőit Dast Badóban, és felgyújtotta a kocsikat. Dast Bado az Afganisztánnal határos, délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban található.

Az ehhez hasonló támadások többségét az al-Kaidával szövetséges pakisztáni tálibok követik el, akik sűrűn csapnak le az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderőnek utánpótlást szállító járművekre.

Az utóbbi két hétben több mint 150, pakisztáni magáncégek tulajdonában lévő teherautó került a szélsőségesek karmai közé. A járművek élelmiszert, felszerelést, vagy üzemanyagot szállítottak a nemzetközi csapatoknak.

Az amerikaiak gyakran indítanak támadást a felkelőknek otthont adó északnyugat-pakisztáni törzsi területek ellen. A tartálykocsik lángba borítása a lázadók erre adott válasza.

A 150 ezres afganisztáni nemzetközi haderő utánpótlásának több mint fele Pakisztánon keresztül érkezik. Az áruk általában a Haibár-hágón, valamint Beludzsisztánon át érnek Afganisztánba.