Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb két iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző és Dinya Magdolna tartalékos főtörzsőrmester felvételei |  2022. április 29. 16:51

Két újabb iskola csatlakozott a hazafias és honvédelmi nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz a napokban Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

HKP_Gyula_2022.04.26-105

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium április 26-án, Gyulán. Az együttműködési megállapodást Czeglédiné Szappanos Anita, az intézmény igazgatója, Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka és Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója írta alá.

Miután ellátták kézjegyükkel a dokumentumokat Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, Honvédelmi Nevelési és Ifjúság-stratégiai Osztály osztályvezetője átadta a csatlakozást igazoló tanúsítványt az intézmény vezetőjének. A rendezvény zárásaként a végzős diákok emlékszalagot kötöttek az iskola zászlajára.

HKP_Gyula_2022.04.26-122

Április 27-én a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csatlakozott - ünnepélyes keretek között - a Honvéd Kadét Programhoz. A rendezvényen dr. Komáromi István az iskola igazgatója, Vantal Zsolt ezredes és Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora látta el kézjegyével az együttműködési szerződést.

Vantal Zsolt ezredes beszédében kiemelte: a Dunától keletre, az ezred vonatkozásában már negyvenhét iskola csatlakozott a programhoz és bízik abban, hogy egyre több fiatalt tudnak megszólítani a jövőben, akik a katonai pályát választják. Az ünnepség végén az intézmény vezetője Bánki Filipp alezredestől, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának főosztályvezető-helyettesétől vehette át a csatlakozást igazló tanúsítványt és emléktáblát.

Mindkét megyében ez volt a hetedik intézmény, amely csatlakozott a honvédelmi és hazafias nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz.