Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő és feladatszabó értekezlet Brüsszelben

Szöveg: MH Katonai Képviselő Hivatal | Fotó: a hivatal felvételei |  2022. április 29. 15:37

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az MH Katonai Képviselő Hivatalánál, Brüsszelben. Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a hivatal katonai képviselője a 2021-ben elvégzett feladatokat értékelve hangsúlyozta: a kialakult válsághelyzet miatt soha nem látott fontosságúvá vált nemzeti álláspontunk képviselete a NATO és az EU szervezeteiben.

Brüsszel (1)

Értékelésében Böröndi Gábor altábornagy hangsúlyozta: az orosz-ukrán háború hatására a NATO/EU és a partnerországok közötti haderőfejlesztési programok, valamint az interoperabilitás növelését biztosító gyakorlatokon történő részvétel jelentősége egyaránt felerősödött.

Brüsszel (2)

„Történelmi pillanatokat élünk meg Brüsszelben, hiszen az orosz-ukrán konfliktus alapjaiban változtathatja meg Európa biztonsági környezetét. Ugyancsak tisztában kell lennünk azzal, hogy ezen történelmi idők történelmi lehetőségeket hordozhatnak magukban hazánk számára” – emelte ki feladatszabásában az elöljáró.

Brüsszel (3)

A 2022-es feladatszabásában az altábornagy hangsúlyozta: elvárja a szakértői állománytól, hogy azonnali és naprakész információk jussanak haza a Magyar Honvédség vezetői számára.

CímkékNATOEU