Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb két Leopard harckocsi érkezik Tatára

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László archív felvétele |  2020. szeptember 7. 14:24

A honvédség új harckocsijainak szállítása miatt kedden katonai konvoj közlekedik Hegyeshalom és Tata között.

Tervezetten szeptember 8-án a hajnali órákban szállítják a Magyar Honvédség újabb két Leopard 2A4 harckocsiját Németországból Tatára, ezért katonai járművek közlekedésére lehet számítani az alábbi útvonalon: Hegyeshalom határátkelőhely - M1-es autópálya - 1-es számú főút.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Leopard