Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi kitüntetés a leköszönő nagykövetnek

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2020. szeptember 7. 15:38

A Honvédelemért Kitüntető Címet adományozta Iain Lindsaynek Benkő Tibor honvédelmi miniszter szeptember 7-én, hétfőn. A honvédelmi tárcavezető az Egyesült Királyság Magyarországra akkreditált nagykövetének budapesti rezidenciáján mondott köszönetet a brit diplomata sokéves munkájáért.

20200907_Iain_Lindsay (1)

Iain Lindsay nagykövet 2016. március 30-án kezdte meg magyarországi szolgálatát. Az elmúlt évek során többször okozott meglepetéseivel kellemes pillanatokat a magyar népnek: magyarul szavalt verset vagy épp magyarul köszöntötte hazánk állampolgárait. Ám az Egyesült Királyság diplomatájának tevékenysége ennél sokkal fontosabb momentumokkal is bírt: Iain Lindsay nagyköveti munkássága tovább erősítette a kiváló brit-magyar kapcsolatokat olyan területeken is, mint a honvédelem ügye. Megbízatása végéhez közeledve azonban eljött a búcsú és a köszönet ideje.

20200907_Iain_Lindsay (2)

Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere elismerése jeléül a Honvédelemért Kitüntető Címet adományozta a leköszönő brit nagykövetnek. A honvédelmi tárcavezető hozzáfűzte: e cím annak a kiváló együttműködésnek és közös munkának a köszönete és elismerése, amelyet Iain Lindsay lehetővé tett az Egyesült Királyság és Magyarország között.

20200907_Iain_Lindsay (3)

Válaszában a leköszönő nagykövet kijelentette, hogy Magyarországra és a magyar emberekre egész életében örömmel fog emlékezni, mivel azok az ő és felesége élete részévé váltak. A Honvédelemért Kitüntető Cím kapcsán úgy fogalmazott: hatalmas megtiszteltetés számára ez az elismerés.

20200907_Iain_Lindsay (4)