Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb merénylet Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. december 8. 18:53

Robbantásos merényletet követtek el szerdán az északnyugat-pakisztáni Kohat városában, legalább 17 ember meghalt, tucatnyian megsebesültek. Ellentmondóak a jelentések a terrorcselekmény végrehajtásával kapcsolatban. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a robbanás célpontja.

Egyes hírek szerint öngyilkos merénylet történt az afgán határhoz közeli város helyőrségében. A támadó működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet. Más értesülések szerint egy kisbuszban rejtettek el pokolgépet, és az egy megállóban robbant.

A piac a buszmegállónál van, ahol emberek gyülekeztek, hogy visszatérjenek a határtérségben lévő otthonaikba. A buszok többsége abba az Orakzai törzsi régióba tartott, ahol a hadsereg idén több támadást indított a különböző fegyveres csoportok ellen.

A hét elején, az ugyancsak az afgán-pakisztáni határtérségben fekvő Mohmand körzetben követtek el merényletet egy kormányzati épület ellen. A két robbanásban ötven ember vesztette életét.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet és a tálib szélsőségesek, akik a nyugati irányultságú iszlámábádi kormány megdöntésére törekszenek, az elmúlt években tucatnyi merényletet követtek el. A kormányhadsereg az északnyugat-pakisztáni térségben hadműveletekkel válaszolt ezekre a terrorcselekményekre.

Címkékrobbantás