Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb merényletek Irakban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 19. 7:52

Iraki lázadók hét katonát megöltek pénteken egy a szíriai határhoz közeli katonai ellenőrzőponton, nyolcadik társukat pedig többször meglőtték ugyan, de életben hagyták. Közben két ember meghalt, további negyvenöt pedig megsérült, amikor pokolgép robbant egy autóban a Bagdadtól 170 kilométerre északra fekvő Tuz Hurmatóban pénteken.

Megöltek  hét katonát az iraki lázadók pénteken egy a szíriai határhoz közeli katonai ellenőrzőponton, nyolcadik társukat pedig többször meglőtték ugyan, de életben hagyták.
A támadók gépkocsival érkeztek az Al-Kaim határvároshoz közeli ellenőrzőponthoz. Rendőrök és helyi hivatalnokok szerint a nyolcadik katonát azért nem ölték meg, mert “hírvivőnek" szánták, aki elmondja, mi történt.

A nap folyamán legalább 24 ember öltek meg Irakban, köztük egy tolmácsot, aki az amerikai hadseregnek dolgozott. Több emberrel gépkocsiba rejtett pokolgépek végeztek, Bagdadtól északra.

Egy autóba rejtett pokolgépes merényletben ketten meghaltak, többen megsérültek

Ugyancsak két ember meghalt, további negyvenöt pedig megsérült, amikor pokolgép robbant egy autóban a Bagdadtól 170 kilométerre északra fekvő Tuz Hurmatóban pénteken.

A parkoló kocsi egy lakóövezetben, egy tartományi tisztségviselő háza közelében repült a levegőbe, kárt okozva több épületben.

Tuz Hurmato Kirkuk tartományban található, ahol arabok és kurdok torzsalkodnak földért, hatalomért és az olajért.

Harmincnál többen megsebesültek egy pokolgépes merényletben. A bomba egy rendőrtiszt háza előtt, a Bagdadtól 60 kilométerre északra található Baakúbában lépett működésbe – jelentették a helyi biztonsági erők. A lakóépület teljesen összeomlott.

A merényletben többek között a rendőrtiszt felesége, három gyermeke és két testvére, valamint további kilenc nő és hét gyermek sebesült meg. Baakúba az iraki al-Kaida egyik fellegvárának, Dijála tartománynak a székhelye.