Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb világbajnoki győzelem szkanderben

Szöveg: Nemzeti Versenysport Szövetség | Fotó: a szövetség felvételei |  2022. október 31. 10:55

A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központnál szolgáló Kőváriné Ivánfi Brigitta törzsőrmester bal kézzel aranyat, jobbal pedig ezüstérmet szerzett a törökországi szkander- és paraszkander világbajnokságon.

20221027_szkanderes_katonano_02

Kőváriné Ivánfi Brigitta törzsőrmester az antalyai világbajnokság első versenyén a felnőtt mezőny 65 kilogrammos súlycsoportjában, bal kézzel nem talált legyőzőre. A második napon jobb kézzel állt asztalhoz és ezüstéremmel gyarapította már így is jelentős éremgyűjteményét.

Az altiszt korábban négyszer nyert masters világbajnokságot, és ugyanennyiszer Európa-bajnokságot. Mindezek mellett hatszor lett Európa legjobbja a felnőttek között.

20221027_szkanderes_katonano_01

Kőváriné Ivánfi Brigitta törzsőrmestert a sport szeretete gyermekkorától kíséri, korábban atletizált, majd kajakozott, tíz évig versenykerékpározott is válogatott szinten, tízszeres magyar bajnok, részt vett a női Girón, 1996-ban indult pálya-világbajnokságon is. 2003-ban a konditeremben találkozott az akkori szolnoki szkander klub vezetőjével, aki megkérdezte, lenne-e kedve kipróbálni a karbirkózást. Pályafutása innentől kezdve töretlen, amit a számtalan megszerzett érem és sportsiker is bizonyít.

A versenyzőnő a sportág szeretetét a Megtorló Karok Szolnok Szkander Egyesület elnökeként is bizonyítja, ahol legfontosabb feladatának a tudás és a megszerzett tapasztalatok átadását tekinti az utánpótlás számára.

Kapcsolódó cikkek