Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra repülhet az összes Hawk Nagy-Britanniában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. december 13. 17:10

A Brit Királyi Légierő a napokban feloldotta a BAE Hawk T1/1A típus repülési tilalmát is, melyek a november nyolcadikai baleset óta a földön vesztegeltek – írja a Flightglobal. A repüléseket csak azután engedélyezték, miután a légierő szakemberei átvizsgálták az összes Hawkot.

Mint ismeretes, korábban a Hawk T2-esek, a Short Tucanok és a Tornado GR4-esek sem repülhettek, azonban ezek repülési tilalmát nemrégen feloldották, tehát jelenleg a RAF összes gépe a levegőbe emelkedhet.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, gépek letiltását a Brit Királyi Légierő Scampton légibázisán történt baleset után rendelték el, mikor is Sean Cunningham hadnagy a földön álló Red Arrows gépéből katapultált, azonban az ernyője sajnálatos módon nem nyílt ki, így közel 60 méteres magasságból a földnek csapódott. Az esetet követően elrendelték az összes olyan gép átvizsgálását, melyben a Martin Baker Mk.10B típusú katapultülés van.

A brit Martin Baker vállalat szakemberei az esetet jelenleg is vizsgálják, mivel konkrét okot egyelőre még nem sikerült találni.