Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diákok a sorakozón

Szöveg: Révész Béla |  2011. december 13. 18:16

Szokatlanul korán, reggel hét órakor gördült be a Kossuth laktanyába az az autóbusz, amely a tiszalöki Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjait szállította. A KatonaSuli-program részeként a napokban újabb látogatókat fogadtak Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál.

Az iskolában a 2011/2012-es tanévtől vezették be a rendészeti és katonai ismeretek oktatását. Ennek kiegészítéseként szervezték látogatásukat a Kossuth laktanyába: külön kérésük volt, hogy a reggel fél nyolcas zászlófelvonásnál már jelen lehessenek. Bár így hajnalban kellett indulniuk, nem bánták meg. A dandár munkanapjának hivatalos kezdete után megtekintették a 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj reggeli sorakozóját is, majd bepillantást nyerhettek egy „átlagos" délelőtt eseményeibe.

A diákok Fekete András főhadnagy kíséretében meglátogatták a körleteket, a „Huszonnégyesek" emléktermét, majd bementek a fegyverszobába, ahol rövid előadást hallhattak-láthattak, s kézbe is vehették a fegyvereket. A látogatás során rengeteg kérdést tettek fel, úgy a laktanyai mindennapokkal, mint a terepen végzett, „izgalmasabb" munkával kapcsolatban – legjobban természetesen az afganisztáni missziós szolgálat érdekelte őket.

A rendhagyó laktanyabejárás késő délelőtt a csapatmúzeumban fejeződött be, ahol Máté Gyula, a múzeum munkatársa mintegy hatvan percben tartott tárlatvezetést a vendégeknek.

1595928658
 
1595928658