Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepélyes zászlófelvonás a Honvéd Kulturális Központban

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2011. augusztus 19. 12:14

Kürtszó hangjai mellett húzták fel augusztus 18-án délelőtt a Honvéd Kulturális Központ előtt a nemzeti, illetve az uniós zászlót, amelyek mostantól kezdve folyamatosan ott lobognak majd az intézmény udvarán.

1595923256
„Nagyon fontos lépés ez a központ életében", mondta az esemény kapcsán a honvedelem.hu-nak Szászvári Lajos, a HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. „2000-ben született egy kormányrendelet, amely minden közintézmény számára kötelezővé teszi a két zászló jól látható helyen történő kifüggesztését – tizenegy éves késéssel sikerült ezt megvalósítani."

Mint az igazgató elmondta, a Honvéd Kulturális Központ esetében már csak azért is különös jelentőséggel bír a zászlók felhúzása, mert az intézménybe hazajárnak a katonák és a katonacsaládok. „A katonák számára a zászlónak még a szokásosnál is különösebb jelentősége van, hiszen a zászló alatt vonulnak hadba", mutatott rá Szászvári Lajos. „Jobban átérzik a zászló jelentőségét, mint az emberek általában, ezért ezzel is felmutatjuk számukra: úgy gondoljuk, az intézmény az övék, értük vagyunk, és azt szeretnénk, hogy érezzék magukat otthon nálunk."

Az ünnepség keretében Szászvári Lajos rövid beszédét követően Körtvélyessy Zsolt színművész mondott verset, majd az intézmény munkatársainak jelenlétében, kürtszó hangjainál húzták fel a zászlókat a magasba.

1595923256