Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi medálparádé

Szöveg: kormany.hu |  2011. augusztus 23. 18:06

Sean Mulholland dandártábornok, az Északi Regionális Parancsnokság parancsnokhelyettese tizenhat hónapos szolgálati ideje alatt a jelenlegi kontingenst tartja a legprofesszionálisabbnak: a vezetés minden szintjét kiválóra értékelte. Az államalapításunk alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen – augusztus 20-án – kapták meg a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának katonái a NATO „Non Article 5” medált.

Az ünnepségen Sean Mulholland dandártábornok, az Északi Regionális Parancsnokság parancsnokhelyettese mellett részt vett Peimli Károly, Magyarország kabuli nagykövete, valamint Balassa István ezredes, a Nemzeti Támogató Elem parancsnoka.

A kontingens parancsnoka megemlékezett az államalapításról, az elvégzett munkáról, beszélt a medál – mint elismerés – jelentőségéről, majd meghatározta a további feladatokat. Kifejezte köszönetét a szövetség által nyújtott mindenfajta segítségért és a jövőben is hasonló színvonalú szolgálatteljesítést ígért az elöljárónak.

Az amerikai tábornok három dolgot emelt ki beszédében: a PRT munkáját, a vezetést és az áldozatvállalást. Elmondta, hogy tizenhathónapos szolgálati ideje alatt ezt a kontingenst tartja a leg professzionálisabbnak. A vezetés minden szintjét kiválóra értékelte, valamint méltatta azt az áldozatvállalást, amit a katonák és az otthon maradott családtagjaik hoztak.

Ezt követően felolvasták a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokának levelét.
A magas rangú vendégek tűzték fel a kitüntetéseket a kontingens magyar, horvát, albán és montenegrói katonáinak zubbonyára, amelyet NATO- misszióban szolgálatot teljesítők kaphatnak meg.

(Szöveg és fotó: PRT-szóvivő)