Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalja is méltó módon ünnepelte Szent László, a gyalogos katonák védőszentje névnapját.

tlovesznapnyito2

A katonák a zászlóaljhoz is eljuttatott kiírásból értesültek, hogy a COVID járványhelyzet miatti két év kihagyás után az MH 25. Klapka György Lövészdandár ismét megrendezi a Szent László Menetet. A héttagú csapat a menet „ezüst” távjának teljesítésével tisztelgett Szent László lovagkirályunk emléke előtt.

Közben Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár szervezte lövésznapon is az ünneplés részesei voltak a zászlóalj tartalékos katonái. A rendezvényen fellépett a Hajdú-Bihar Megyei Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Dalárda, valamint mobil akadálypályát is üzemeltettek.

Az ünneplést teljessé téve érkezett a hír, hogy a Magyar Sportlövők Szövetségének országos bajnokságán „Target Sprint” nyílt irányzékú rugós puska felnőtt férfi kategóriában Nagy Gyula, a zászlóalj területvédelmi tartalékos őrmestere második helyezést ért el.