Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védelempolitikai tárgyalások Kanadában

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: a minisztérium felvételei |  2023. június 7. 8:37

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.

350951263_1331458664099893_8599604850964625334_v

A tárgyaláson a felek kitértek a kétoldalú kapcsolatok együttműködési területeinek bővítésére, a NATO keleti szárny megerősítésének fontosságára, és az Ukrajnában zajló háborúra is. A kanadai fél elismerően nyilatkozott a magyar KFOR hozzájárulásról, a magyar katonák helytállásáról a koszovói zavargások során, valamint Kajári Ferenc vezérőrnagy munkájáról KFOR parancsnokként.

Hajnik László helyettes államtitkár látogatása során tárgyalt John McKay liberális alsóházi parlamenti képviselővel, a nemzetvédelmi bizottság elnökével, Christine Kennedy-vel, a miniszterelnökség kül- és biztonságpolitikai hivatalának műveleti főigazgatójával, és James Bezan konzervatív alsóházi parlamenti képviselővel is. A CANSEC védelmi ipari kiállítás során, udvariassági találkozó keretében konzultált a Rheinmetall Canada, a CAE és a Canadian Commercial Corporation (CCC) vezetőivel.