Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védelmi együttműködés a lakosság érdekében

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. november 21. 15:17

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka, Tóth István ezredes a Komárom-Esztergom megyei Területi Védelmi Bizottság által rendezett sajtótájékoztatón számolt be az alakulat képességeiről és felkészültségéről, amelyek a téli időjárás okozta extrém helyzetekre való hatékony reagálást biztosítják a megye és a régió lakosságának érdekében.

TVB_sajtótáj (3)

A sajtótájékoztatón elsőként felszólaló dr. Kancz Csaba, a bizottság elnöke részletes tájékoztatást adott mind a megelőző intézkedésekről, mind a téli időszakban felmerülő problémák elhárításában érintett szervezetek összehangolt tevékenységéről. A védelmi igazgatásban szorosan együttműködő szervezetek minden évben megteszik a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a megyében élők a téli hónapokban is biztonságos körülmények között töltsék mindennapjaikat, különös tekintettel a közúti közlekedésre.

Az eseményen tájékoztatót tartott – többek között – a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Rendőrfőkapitányság vezetője, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának tiszti főorvosa, továbbá a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselője.