Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véradást szervezett a területvédelmi ezred Nyíregyházán

Szöveg: Szidor Viktória tartalékos százados | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2021. június 21. 13:34

Támogatva az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját, kihelyezett laktanyai véradást szervezett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred június 18-án, pénteken Nyíregyházán.

Véradás_Nyíregyháza (1)

A Magyar Vöröskereszt közreműködésével megvalósult véradás során a hivatásos, szerződés állomány mellett jelentős számban vettek részt az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi tartalékos, önkéntes műveleti tartalékos, és önkéntes területvédelmi tartalékos katonái.

Véradás_Nyíregyháza (2)

A higiéniai és biztonsági szabályok betartása mellett reggeltől kora délutánig tartó nagyszabású véradó esemény során hatvan katona adott vért. Az önkéntesek között akadt olyan, akinek ez volt az első véradása, nekik emléklappal köszönték meg az önzetlen segítséget, de sokan voltak rendszeres véradók is közöttük, akik már sokadszorra nyújtották karjukat a nemes ügy érdekében. A zavartalan vérellátás biztosítása érdekében nagy szükség van az önkéntes véradókra, hiszen a vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, életmentésében.

A területvédelmi ezred a jövőben újabb véradások szervezésével kívánja népszerűsíteni az önzetlen segítségnyújtás ezen módját a katonák körében.

Véradás_Nyíregyháza (3)