Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véres merénylet Srí Lankán

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. január 2. 8:51

Legalább öten meghaltak és 28 ember megsebesült szerdán Srí Lanka fővárosában, egy katonai busz ellen elkövetett merényletben. A rendőrség szerint a Tamil Tigrisek helyezték el a bombát a forgalmas úton. A merényletben a katonákon kívül több civil is megsérült.

A bomba egy hotel közelében robbant fel a szigetország fővárosában, Colombóban, egy olyan kerületben, ahol több katonai és rendőrségi épület is van.

A hotelben komoly károk keletkeztek, és a dolgozók között is vannak sérültek.
A halálos áldozatok közül hárman azonnal meghaltak, ketten pedig útban a kórház felé vesztették életüket. Az egyik halott katona volt.

A szigetország északi részén az utóbbi hetekben kiújultak a harcok. Kedden egy fegyveres agyonlőtt egy tamil parlamenti képviselőt egy hindu templomban. December elején szintén egy busz ellen követtek el merényletet, akkor 16 civil vesztette életét. Az ország katonai vezetői a Tamil Tigrisek elleni győzelmet ígértek az újévre.

A Tamil Tigrisek nevű szeparatista szervezet már évtizedek óta fegyverrel, sőt terrorista merényletekkel is harcol az ázsiai szigetország, a volt Ceylon északi részének elszakadásáért. A harcoknak több ezer halálos áldozata van.