Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vérüket adták a nyíregyházi katonák

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. november 5. 8:31

Kihelyezett laktanyai véradást szervezett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred október végén, Nyíregyházán, a területvédelmi ezred székhelyén.

véradás_nyíregy(4)

Közel negyvenen nyújtották karjukat a nemes ügy érdekében, hogy önzetlenül adják vérüket egy számukra ismeretlen embertársuknak, segítve a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak munkáját. Többen első alkalommal adtak vért, de volt olyan az önkéntesek között, aki már a negyvenötödik véradásán volt túl.

Az alakulat már nem először rendezte meg a nagyszabású véradási akciót, amelyen - a hivatásos, szerződéses állomány mellett - önkéntes műveleti tartalékos katonák, honvédelmi alkalmazottak és az Önkéntes Katonai Szolgálatot teljesítő katonák is részt vettek.

véradás_nyíregy(10)

Mokánszki Sára önkéntes műveleti tartalékos százados második alkalommal vett részt a laktanyai véradás megszervezésében. Mint fogalmazott: „civil végzettségemet tekintve mentőtiszt vagyok, ezért nagy öröm számomra, hogy a véradás megszervezésével hozzájárulhatunk a bajbajutott emberek folyamatos és zavartalan vérellátásának biztosításához. A véradás fontossága kapcsán kiemelte: nemcsak egy nemes cselekedet a véradók részéről, hanem mellette bizonyítottan az egyén előnyére is válik. „A rendszeres véradás ugyanis hozzájárul a vérképzés fokozásához, új sejtek kerülnek a véráramba, ami jótékonyan hat az egészségre” – hangsúlyozta Mokánszki Sára.

A területvédelmi ezred a közeljövőben is szeretné újabb véradás megszervezésével felhívni a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás és összefogás fontosságára.