Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a határon

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2020. december 26. 7:26

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tett látogatást a Nógrád megyei határszakaszon, az MH Transzformációs Parancsnokság (MH TP), valamint az alárendelt katonai szervezeteinél szolgáló, a határvédelmi feladatokban résztvevő katonáknál.

vez.zls (4)

A látogatás során Kriston István főtörzszászlós ellenőrizte az altiszti és legénységi állományú katonák élet és munkakörülményeit, valamint feladatvégrehajtásukat. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa, Soós Lajos főtörzszászlós, az MH Transzformációs Parancsnokság vezénylőzászlósa, illetve Kaló Miklós alezredes, az Ideiglenes Kötelék parancsnoka kísérték.

Az ellenőrzés kiterjedt a képzési szünetben önkéntesen szolgálatot vállaló Acélkocka Alapaltiszti Tanfolyam huszonnégy fős állományára is, akik két váltásban vesznek részt határvédelmi feladatban.

vez.zls (7)

A tanfolyam résztvevői elárulták: szerettek volna tevékenyen hozzájárulni a védekezési feladatokhoz. Mint fogalmaztak: azért csatlakoztak a Magyar Honvédséghez, hogy a hazát szolgálják, a csapat részei legyenek.

Kriston főtörzszászlós az ellenőrzés végén elégedetten nyugtázta a látottakat. Mint mondta: a katonák fegyelmezettek, szolgálati tevékenységükkel magas színvonalon, méltó módon képviselik a Magyar Honvédséget.

A vezénylőzászlós a Magyar Honvédség parancsnoka nevében is megköszönte a katonák szolgálatát és helytállását.