Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetői látogatás a kórházakban szolgáló pápai katonáknál

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Pelsőci Miklós őrnagy |  2020. december 14. 16:31

A győri és mosonmagyaróvári kórházakban szolgálatot teljesítő pápai honvédeket látogatta meg Turzó Lajos alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese.

Pápa, Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár és Csorna kórházaiban összesen több mint hetven pápai katona hajt végre közel egy hónapja egészségügyi szakképesítés nélkül ellátható feladatokat - az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ koordinálásával. Munkájukkal az egészségügyi dolgozókra nehezedő terhet igyekeznek csökkenteni.

01_Móvár

A pápai honvédek munkavégzéséről tájékozódott Turzó Lajos alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, aki két intézményt látogatott meg Valler Gábor törzszászlós, az alakulat megbízott vezénylőzászlósa kíséretében. A mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézetben Hajnal István őrnaggyal (MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred) találkozott, aki kórházparancsnokként látja el feladatait. A parancsnokhelyettes az itt szolgálatot teljesítő három pápai katona munkájáról érdeklődött, akik a beléptetésnél, az adminisztratív feladatokban, valamint a logisztikai és a raktározási munkákban vállalnak részt.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Turzó alezredes és Valler törzszászlós első útja Hajmann Péter őrvezetőhöz vezetett, aki az elmúlt napokban a „zongorázó katonaként” lett ismert. Nemrég a legnagyobb közösségi média felületre került fel egy videó, amelyen a jelenleg a győri egészségügyi intézményben szolgálatot teljesítő pápai honvéd látható zongorázás közben. A felvételt eddig több mint 320 ezren látták, és a zongorajátékával meghitt pillanatokat szerző őrvezető előadásának rendkívül pozitív volt a fogadtatása. Benkő Tibor honvédelmi miniszter levélben fejezte ki köszönetét a pápai katonának, aki felhívta a figyelmet a Magyar Honvédség társadalmi szerepvállalására. A miniszteri levelet Turzó alezredes személyesen adta át Hajmann őrvezetőnek.

05_Győr

Az MH Pápa Bázisrepülőtér állományából összesen harmincnyolcan teljesítenek szolgálatot a győri kórházban, akiknek többségével a parancsnokhelyettes találkozott is a látogatás alkalmával. Turzó alezredes meggyőződött arról, hogy a katonák sikeresen alkalmazkodtak a feladatokhoz, otthonosan mozognak a kórházban, és nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki az egészségügyi dolgozókkal.

A parancsnokhelyettes az elvégzendő teendőkről dr. Tamás László János főigazgató főorvossal és Csordás Adrienn ápolási igazgatóval is egyeztetett, akik szintén dicsérték a pápai katonák lelkiismeretes munkavégzését.