Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszacsoportosítás közúton és vasúton

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország több vármegyéjében

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium / Honvéd Vezérkar | Fotó: Kertész László archív felvétele |  2023. június 2. 14:41

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái június 3-án (szombat) 5:00 és 15:00 óra között katonai menetet hajtanak végre. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani az Újmajor - Veszprém Északi körgyűrű - 8. számú főút - M7 autópálya - M0 autópálya - M5 autópálya - M43 autópálya - 47. számú főút - Hódmezővásárhely útvonalon.

Menetoszlop KLAC4256

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A Brave Warrior gyakorlat befejezését követően ugyancsak június 3-án, szombaton, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vasúti szállítási feladatokat hajt végre az alábbiak szerint: Tata vasútállomás és Tata (Bacsó Béla út 66.), Klapka György laktanya között. Ideje: 08:00 és 13:00 között. Az érintett útszakaszon, az adott időszakban, rövid ideig tartó ideiglenes útlezárósok várhatóak. Vasútállomáson a tehervágány, és a közvetlen mellette levő rész zárva lesz 04:00-13:00-ig.

A tatai alakulat ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy megnövekedett katonai járműforgalom (katonai menetoszlop) várható az alábbi időpontban és menetvonalon: június 3-a, 09:00-12:00, Újmajor - Veszprém 8. sz. főút - Székesfehérvár - Gánt - Környe - Tata, laktanya. A fent megjelölt időintervallumban a katonai járműforgalom a közúti közlekedésben fennakadást okozhat.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

Címkékkonvoj