Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszatértek a missziókból

Szöveg: Szűcs László |  2008. december 15. 14:23

Családtagjaik és hozzátartozóik jelenlétében, ünnepélyes keretek között az MH Műveleti Központban köszöntötték azokat a magyar katonákat, akik egy éves missziójuk teljesítése után a napokban tértek haza Magyarországra.

Bensőséges hangulatú ünnepség helyszíne volt december 15-én délelőtt az MH Műveleti Központ tanácsterme. A hagyományok szerint itt köszöntötték azokat a katonákat, akik egy éves missziójuk befejezése után tértek vissza Magyarországra.

Székely György mérnök alezredes az elmúlt egy évet Grúziában töltötte, ahol az ENSZ által létrehozott, a tűzszünet betartását ellenőrző fegyver nélküli katonai megfigyelő volt. Horváth Zoltán mérnök őrnagy, Hunyadi-Nagy Sándor törzszászlós, illetve Czitán Miklós zászlós a libanoni ENSZ misszióból, az UNIFIL-ből, Banos János százados pedig az ENSZ nyugat-szaharai ellenőrző missziójából tért haza, egy éves külszolgálat után.

A katonák az ünnepségen Békefenntartásért Szolgálati jelet vehettek át Nagy Tibor dandártábornoktól, a műveleti központ parancsnokától.

Ugyancsak ezen az ünnepségen búcsúztatták el Mester László őrnagyot, aki az elkövetkező hónapokban az UNIFIL misszió tervező tisztje lesz.

1595882437