Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vizsgaidőszak

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. február 13. 10:07

14 hetes felkészítésük végeztével elméleti és gyakorlati ismereteikről is számot adtak a tavaly ősszel bevonult leendő altisztek a csobánkai, valamint az izbégi gyakorló- és lőtéren megrendezett komplex záróvizsga keretében.

MH_2024_02_borito

Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának parancsnokhelyettese, Polgár Tibor törzszászlós a kiképzés tematikáját érintő, idén bevezetett változásokról elmondta, hogy a kéthetes, 85 százalékban gyakorlati erőpróbákból álló záróvizsgán sokkal hatékonyabbá vált a katonák értékelése, s a feladatokat immár nem raj-, hanem szakaszszinten kellett végrehajtaniuk. A tapasztalt szakember szerint az altisztképzés markáns átalakítása időszerű volt, és bár élesben most alkalmazták először az új vizsgamódszert, úgy látja, hogy ezáltal sokkal több lehetőség nyílik a javításra, a tanulásra és a fejlődésre. Így ugyanis egy leendő altiszt akár nyolc-kilenc feladat végrehajtásában is részt vehet, mielőtt parancsnokként kellene bizonyítania a rátermettségét.

A törzszászlós kiemelte: a katonákat gyalogoslövész rajparancsnoki feladatkör ellátására készítették fel, függetlenül attól, hogy később milyen beosztásba kerülnek. A legfőbb elvárás velük szemben a motiváltság, a kitartás, a megfelelő fizikai állapot, illetve a csapatmunkára való készség.

További részletek a Magyar Honvéd magazin február 16-án, pénteken megjelenő számában!