Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Washington és Izrael két háborúra készül?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 27. 12:27

Az Amerikai Egyesült Államok és Izrael két háborút akar indítani a Közel-Keleten a következő hónapokban, hogy nyomást gyakoroljon Teheránra – idézte kedden Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt az angol nyelven sugárzó iráni Press TV honlapja.

„Pontos információink vannak arra vonatkozólag, hogy az amerikaiak összeesküvést szőnek" – állította az elnök egy hétfő este adott tv-interjúban. – Legalább két országot akarnak megtámadni a térségben az elkövetkezendő három hónapon belül.

Ezzel Washington két legyet ütne egy csapással: „először is meggátolnák az irániak felemelkedését, mert ellenzik a növekedésünket", másodszor pedig „megvédenék a cionista rezsimet, amely zsákutcába jutott, és onnan ki akar szabadulni egy katonai összecsapással" – mondta Ahmadinezsád.

Az iszlám köztársaság vezetője többször intézett szóbeli támadást a zsidó állam ellen, amely soha sem zárta ki a katonai beavatkozást Teherán vitatott atomprogramjának megakadályozása érdekében. Az iráni elnök nagy tiltakozást váltott ki a nemzetközi közösségből, amikor annak a véleményének adott hangot, hogy a holokauszt csak egy „mítosz", Izrael pedig arra van ítélve, hogy eltöröljék a térképről.

CímkékKAIA