Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egerbe és Bánkútra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: Snoj Péter |  2019. április 15. 19:13

Folytatta a Magyar Honvédség különböző alakulatainak meglátogatását célzó programsorozatát Korom Ferenc altábornagy. A Magyar Honvédség parancsnoka ezúttal az Egerben és Bánkúton szolgáló katonákat kereste fel.

1599201265
A programsorozat célja, hogy azok a katonák is találkozhassanak az elöljárókkal, akik olyan helyőrségekben szolgálnak, ahol ilyen lehetőség korábban nem volt jellemző. „Az alakulatlátogatásnak az is célja, hogy minden katonával meg tudjuk ismertetni: a Magyar Honvédséget hogyan fejlesztjük, merre tartunk és mit szeretnénk elérni 2026-ig" – fogalmazott Korom Ferenc altábornagy.

1599201265
A nap első felében a Magyar Honvédség parancsnoka az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság egri kirendeltségét kereste fel és adott tájékoztatást a Magyar Honvédséget érintő fejlesztésekről a toborzó- és érdekvédelmi iroda katonái és honvédelmi közalkalmazottai részére.

1599201265
A Heves megyei városban tett látogatása alkalmával Korom altábornagy gyertyagyújtással emlékezett meg azokról a hősi halottakról, akiket az első világháború évei alatt az egri Kisasszony temetőben található Hősök kertjében helyeztek végső nyugalomra. A sírkert katonai parcellája 1914 augusztusában jött létre, főként azoknak a katonáknak, akik az egri hadikórházban – háborús sebesülések miatt – vesztették életüket.

1599201265
Végezetül a Magyar Honvédség parancsnoka megtekintette az MH 54. Veszprém Radarezred Bánkúton található Gerinc Radar Mérőpontját is, ahol megismerte a hazánk légtérellenőrzését segítő alegység működését és meggyőződött a személyi állomány felkészültségéről.

1599201266
Fotók: a szerző felvételei