Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éremeső a Katonai Világjátékokon

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2019. október 26. 16:00

A dobogó második fokára állhatott fel a Marosi Ádám százados és Guzi Blanka tartalékos szakaszvezető alkotta páros vegyes öttusában. A sportág utolsó versenyén hatalmasat hajráztak a magyarok. Ezzel egy időben Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós, a 7. CISM Katonai Világjátékok ejtőernyős egyéni döntőjében harmadik helyezéssel zárta az egy hete tartó célbaugrás versenyszámot.

1596070805

Különösen aktív hetet tudhatnak maguk mögött a magyar ejtőernyősök. A lassan végéhez közeledő 7. CISM Katonai Világjátékok eddigi összes napján folyamatos versenyben voltak a sportág képviselői. Az ejtőernyős megmérettetés döntőjében csapatszinten ötödik helyen végeztek a magyarok. Egyéni kategóriákban junior csoportban Horváth Ferenc Péter tizedes kilencedik, felnőtt korcsoportban pedig Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós harmadik helyezést ért el.

Kérdésünkre Asztalos zászlós elmondta: a harmadik helyezésért járó bronzérem jutalom számára az elmúlt napok folyamatos erőfeszítéseiért, valamint az egész éves felkészüléséért, úgyhogy nagy öröm számára, hogy sikerült felkerülnie a dobogóra.

1596070806

Vuhan egy másik részében, az öttusázók küzdőterén pedig szintén két magyar, Marosi Ádám százados és Guzi Blanka nyújtottak óriási teljesítmény a vívás, úszás, lovaglás és céllövészettel egybekötött futás számokból álló megmérettetésen. Az ezüstérmet átvéve mindketten kifejtették, hogy a Magyar Honvédséget és a hazai öttusa sportot képviselve nagy öröm volt fellépni a dobogó második fokára. Guzi Blanka tartalékos szakaszvezető hangsúlyozta: nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy Marosi Ádámmal harcolhatott az utolsó vuhani megmérettetés során. Marosi százados pedg úgy fogalmazott, hogy váltótársában egy nagyon erős nőt ismert meg, akivel egész nap segítették egymást.

Mindemellett a dobogós páros átvehette a CISM fair play díját is, a magyar sportolók ugyanis önzetlenül segítettek a technikai nehézségekkel küzdő perui versenytársakon, saját tartalékfelszereléseiket felajánlva a verseny idejére.

GALÉRIA

Címkéksport