Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2019 legnézettebb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. január 2. 7:28

A Katonai Filmstúdió munkatársai, az előző esztendőkhöz hasonlóan, 2019-ben is több száz videót készítettek. Alábbi listánkban a legnézettebb tízet választottuk ki közülük. (A címekre kattintva az eredeti cikk nyílik meg.)

1., Újabb harci helikopterek tértek vissza

A napokban újabb Mi-24-es helikopterek – összesen négy – tértek vissza az oroszországi nagyjavítást követően Magyarországra. Ezzel nyolcra nőtt azon forgószárnyasok száma, amelyek felújításáról a Magyar Honvédség korábban döntést hozott.

2., Lőgyakorlaton a tatai géppuskások

Éleslövészeten vett részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár 2. Lövészzászlóalja. A tatai katonák PKM-géppuskával hajtottak végre lőgyakorlatokat az alakulat Szomódon található helyőrségi lőterén.

3., Túlélés éjjel nappal

Túlélési foglalkozáson vett részt az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred mélységi felderítőszázada. A debreceni katonák nemcsak az alapvető fortélyokat és praktikákat ismerték meg, hanem próbára tehették az alegységben nemrégiben rendszeresített vadonatúj Ka-Bar késeket is.

4., Páncélos tűzpárok

T-72-es harckocsik ágyúitól zengett a szomódi lőtér. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának katonái tűzpárokkal végrehajtott lőgyakorlatot tartottak, amely során a páncélosok minden fegyverét megszólaltatták.

5., Budaörsön a jövő haditechnikája

A Magyar Honvédség leendő önjáró lövege, a német Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000), a hídvető harckocsi és a Leopard 2 nehéz harckocsi két változata is megérkezett a magyar honvédelem napja alkalmából megrendezendő haditechnikai bemutató helyszínére május 16-án, csütörtök reggel.

6., Bemutatták a Magyar Honvédség katonáinak új köznapi egyenruháját

A honvédségi vezetők és a sajtó képviselői előtt mutatták be a Magyar Honvédség új köznapi egyenruháját július 12-én, Budapesten. Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett.

7., Fél nap alatt két éles riasztás

A litvániai Siauliai repülőbázison települ jelenleg az MH Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegység (MH BAP FLKA), ami a NATO Baltic Air Policing 50. váltásaként lát el légtérrendészeti feladatokat május óta a balti térségben. A litván bázison augusztus 13-án, kedden megtartott médianapon fél nap alatt két éles riasztásuk is volt a magyar Gripeneknek.

8., Lánctalpasok vasúton

Elindultak a Brave Warrior 2019 elnevezésű gyakorlatra az MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizászlóaljának katonái. A 12 darab T-72-es harckocsi, valamint egy harckocsivontató szeptember 6-án, pénteken, a hajnali órákban hagyta el a tatai laktanyát, majd a lánctalpasok a vasútállomáson várták a berakodást. Az átcsoportosítás során a katonák az alakulat éves kiképzési tervében rendszeresen visszatérő módszertani foglalkozást is végrehajtották.

9., Brave Warrior 2019: bevetésen a harckocsiszázad

Éles, támadó típusú, századszintű lőgyakorlatot hajtott végre az MH 25. Klapka György Lövészdandár, 11. Harckocsi Zászlóalja szeptember 17-én, kedden a nullaponti lőtéren.

10., Amerikába készülnek

Az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokának meghívására egy magyar tartalékos század is részt vesz a gárda minősítő gyakorlatán, amelyre már javában készülnek a katonák. A több fázisból álló felkészítésre az MH 2. vitéz Vattay Antal és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred több mint 150 katonája jelentkezett.

Kapcsolódó cikk:
Ezek voltak 2019 legolvasottabb cikkei