Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Küldöttgyűlést tartott a BEOSZ

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. április 24. 19:09

Beszámoló küldöttgyűlést tartott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége április 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán.

1599185873
Éves beszámoló küldöttgyűlésre gyűltek össze a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) tagszervezeteinek képviselői április 24-én. A napirendi pontok között a tavalyi évről szóló pénzügyi, felügyelőbizottsági és tanácsadó testületi beszámolók, valamint az idei tervek megvitatása mellett a 2017-es esztendő átfogó értékelése is szerepelt.

1599185873
Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke az éves beszámolóban rámutatott: a szövetség együttműködési rendszere stabil és jól szervezett, a tagság létszáma két új egyesület csatlakozásával nőtt, így a tiszteletbeli és pártoló tagokkal együtt már elérte a 8000 fős létszámot.  Az elnök, hozzátette, hogy a társadalmi nyitás következtében ma már olyan egyesületeik is vannak, ahol többségben vannak a civilek.

1599185873
Az eseményen elhangzott: a BEOSZ folyamatosan törekszik az új kapcsolatok kiépítésére, s együttműködése mind a katonai és érdekvédelmi szervezetekkel, mind a honvédelmi tárcával kiváló. „Munkánkat a két szakszervezet vezetésével együttműködésben végeztük. Támogattuk egymást az állomány szolgálati és munkakörülményeivel, rekreációjával, egészségügyi ellátásával kapcsolatos egyeztetéseken. a 2017. december 20-án aláírt bérmegállapodást a minisztérium vezetésével közös sikerként könyveltük el" – mondta Hazuga Károly.

1599185874
A BEOSZ elnöke kiemelte a szövetség szerepét az érdekvédelem és szociális gondolkodás, valamint a hagyományőrzés terén, továbbá a szomszédos országok hasonló szervezeteivel folytatott együttműködést. Rámutatott, hogy a szövetség egyesületei közel 200 rendezvényt szerveztek vagy vettek azokon részt közreműködőként. „Összességében sikeres és eredményes évet zártunk. A szövetség továbbra is meghatározó, értékteremtő szervezet, melynek ereje tagságában rejlik" – zárta beszédét Hazuga Károly altábornagy.

1599185874
Fotó: Tóth László