Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek az első „acélkockák”

Szöveg: Trautmann Balázs |  2019. augusztus 1. 15:17

Augusztus elsején és másodikán összesen 336 kiválasztott jelentkezőt várnak Szentendrére, az MH Altiszti Akadémiára. Ők jelentik az Acélkocka Altisztképzési Rendszer első képzési csoportját. A lelkes jelentkezőkre azonban komoly kihívások és válogatások várnak…

1599206608

Augusztus elsején folyamatosan érkeztek a hölgyek és urak a szentendrei laktanya kapujához, ahonnan az akadémia katonái kísérték őket tovább. Az előzetes adategyeztetést a több állomásos „felvételi" követte, amely során a megfelelő dokumentumok – például személyazonosságot igazoló iratok, érettségi vagy más végzettséget jelentő bizonyítvány – megléte mellett vizsgálták a jelentkezők egészségügyi állapotát is.

1599206609

Aki minden akadályon sikerrel átlépett, megkapta az első katonai egyenruháját és persze az elhelyezési körletének ágyát, szekrényét is… Mint azt Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Ideiglenes Kiképző Zászlóaljának parancsnoka elmondta: a 336 jelentkező először egy öthetes alapképzésen vesz részt. Ennek során folyamatosan értékelik teljesítményüket, majd az alapkiképzést befejezettek közül a legjobb 250 kezdheti meg magát az altisztképzést.

1599206609

Ezzel biztosítható, hogy valóban a legjobbakat válasszák ki és későbbi szolgálati helyükön minden szempontból biztosan megállják majd a helyüket – tette hozzá a főtörzszászlós.

Fotó: Ruzsa István